***  *** Водещите вечерни новини на 13 юли ***   Министърът на правосъдието

...
*** 
*** Водещите вечерни новини на 13 юли ***
 
Министърът на правосъдието
Коментари Харесай

Водещите новини! Защо Гешев не е уведомил и българските депутати за експертизата на снимките? Паника и чистка в Кремъл


*** 

*** Водещите вечерни вести на 13 юли ***

 

Министърът на правораздаването в оставка Надежда Йорданова сподели, че се е осведомила от медиите за резултатите от петорната експертиза на фотосите с банкноти и кюлчета от спалнята на някогашният министър председател Бойко Борисов.

Йорданова посочи, че Министерство на правораздаването не разполага с тази експертиза, а основният прокурор Иван Гешев е уведомил съответен народен представител от Европейския парламент, само че не и българските депутати.

„ Това, което мога да заявя, поради опита си като национален представители, пък и като български министър на правораздаването - чакам основният прокурор Гешев да дължи същото почитание и равнище на осведоменост и по отношение на български народни представители. Казвам това, тъй като всекидневно основният прокурор отхвърля да осведоми българското Народно заседание по настоящи производства ", разяснява Йорданова.

***

„ Това наподобява извънредно, извънредно непрофесионално и ми се желае да не е правилно. Имаме право да извикаме в Народното събрание основния прокурор, с цел да изясни за тази петорна експертиза.

Тя е изпратена не на Екологичен потенциал, а на един чешки евродепутат от ЕНП, който е станал и се е изказал от трибуната на Екологичен потенциал. Това наподобява доста необичайно. Аз доста бих се радвал да видя и схвана какво тъкмо е получил този евродепутат от българската прокуратура “.

***

„ Това е една от ограниченията, които са включени в съдружното съглашение. Засилваме отбраната на жертвите на домашно принуждение, като разширяваме обсега на законодателството и вършим отбраната по-достъпна и по-бърза. Даваме опция в по-голяма степен потърпевшите да употребяват безвъзмездна правна помощ “.

***

В последни фрагменти Симона цитира и Слави Трифонов. Този път полицайката не пее, само че е решила да отваря уста на фона на думи на шоумена политик:

" Емоциите ми подсказват да ти шибна един пестник, само че аз се управлявам. Разбираш ли? И това изисква големи старания от мен. "

***

„ Огледайте се, времето на Бойко Борисов, в което страната извиваше ръцете и взимаше по 30% от всевъзможни бизнеси, свърши и в никакъв случай повече няма да бъде ".

Това съобщи от парламентарната естрада, като се обърна към Десислава Атанасова от ГЕРБ, националният представител от ПГ на „ Продължаваме промяната “ Искрен Митев.

***

При такава обстановка  е редно министър председателят да бъде излъчен от Политическа партия. Не сме поставяли изискването кой ще бъде министър председател. Кирил Петков може да се случи като догадка. Това сподели в изявление за предаването „ Лице в лице “ земеделският министър в оставка Иван Иванов.

Той увери, че Българска социалистическа партия ще положат всички старания да осъществят третия мандат, в случай че президентът им го връчи. Според Иванов, избори ще хвърлят страната в безпорядък. „ Ако мандатът пристигна при Българска социалистическа партия, детайлите ще бъдат дискутирани “, посочи министърът в оставка.

***

На някогашния кмет на с. Галиче Ценко Чоков бе наложено наказване от 5 година отнемане от независимост за похищение, нанасяне на междинна телесна щета и палежи.

Съдът понижи наказването от 7 година отнемане от независимост на сина му Мартин Чоков, несъмнено от втората правосъдна инстанция за изнудване посредством закана за ликвидиране и нанасяне на телесни повреди.

За него Върховният касационен съд постанови дефинитивно 5 години затвор, откакто го оправда по едно от множеството повдигнати му обвинявания – за противозаконна банкова активност.

***

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще взе участие в честването на националния празник на Френската република на следващия ден, 14 юли, в Париж. Поканата към него е отправена от началника на Щаба на защитата на Въоръжените сили на Франция военачалник Тиери Бюркар. Представително военно формирование от Националната гвардейска част с българския байрак ще бъде най-отпред и ще води пешия марш в обичайния боен церемониал, оповестиха от министерството на защитата.

Участие във военния церемониал ще вземат представители на голям брой страни от Европейския съюз и НАТО. Тази година специфична покана е отправена към нашата страна, както и към Естония, Унгария, Литва, Латвия, Полша, Чешка република, Румъния и Словакия. Съвместното показване ще потвърди още един път непоколебимия ангажимент на сътрудниците и съдружниците в отбрана на мира и сигурността, което включва и укрепването на отбранителния и възпиращ капацитет на Източния фланг на Алианса.

***

Изданието разяснява съмнителните смъртни случаи измежду съветския хайлайф.

УНИАН напомня, че преди някогашният чиновник от защитата на съветския президент Владимир Путин - Вадим Зимин е бил открит прострелян в дома му в Красногорск.

Също по този начин медията добави и за съмнителната гибел на някогашният общоприет шеф на държавния боен тръст " Росвооружение " Алексей Огарьов.

„ След кончините на двамата в формалните медии на Москва не се появи никаква информация за аргументите за гибелта им. Статиите се ограничиха до тривиалните материали (съболезнования към околните и погребенията на Огарьов и Зимин) “, написа още УНИАН.

Медията напомни и за смъртните случаи измежду управлението на енергийния колос „ Газпром “.

„ Чистката и съмнителните смъртни случаи демонстрира следното. Първо, в Кремъл е настанала суматоха и е почнал развой по лични рокади в елитите. Върхушка в Москва търси по-лоялни към властта детайли. Второ, близостта до Путин е рискова за здравето и живота на хората “, заключи медията.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР